Stina – Projektledare

Vstinailka är dina huvudsakliga arbetsuppgifter?

Jag är projektledare på LRF regionkontor för Dalarna och Gävleborg där jag arbetar med ett projekt i Dalarna som heter Samverkan i matkedjan. Projektet löper under två år och finansieras genom länsstyrelsen Dalarna med medel från landsbygdsprogrammet. Jag ska fungera som spindeln i nätet och koppla samman företagen i livsmedelkedjan med utbildningsaktörer och myndigheter. Syftet med projektet är att öka konkurrenskraften, produktiviteten och innovationsförmågan hos regionens jordbruksföretag tillsammans med livsmedelsbransch och aktörer inom matturism. Syftet är också att utveckla ett kluster för matföretag i Dalarna.

Hur kan en vanlig dag på jobbet se ut?

Ingen dag är den andra lik och jag arbetar från olika platser beroende på vad dagen har att erbjuda. En måndag kan se ut på följande vis; svara på mail och prata i telefon för att boka in möten eller utbildningar. Avstämningsmöte med samtliga kollegor på kontoret. Sedan ett skypemöte med kollegor på LRF riks eller en samverkansorganisation för att planera kommande aktiviteter. Eftermiddagen ägnas med företagare i livsmedelkedjan för att ta reda på hur de skulle kunna dra nytta av projektet.   

Vilka kunskaper från programmet har du haft störts användning av i din nuvarande roll?

Utbildningen är bred vilket gör att man bär med sig ett helhetsperspektiv som jag verkligen haft nytta av i mitt arbete. Projektledning handlar om att identifiera pusselbitar som behövs för att få processer att flyta på i önskad riktning.  

Vilka är de största utmaningarna i ditt jobb?

Att nå ut till företagarna. Trots att mitt arbete syftar till att hjälpa och skapa bättre förutsättningar krävs det att man anpassar aktiviteter så att företagarna ser att det ger konkret nytta för dem. Det kan vara svårt och frustrerande att omvandla teoretiska projekt till praktik. Att vara projektledare är ett väldigt självständigt arbete och jag måste ständigt ta egna initiativ vilket ibland är en utmaning.

Vad är det bästa med ditt jobb?

Arbetet är väldigt varierande och utvecklande. Framförallt är det roligt att arbeta med frågor som jag brinner för.

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s