Presentation av styrelsen 2018

 

 

Eva Engström, Ledamot

18195434_1321328131269103_121646177_o

Inskrivningsår: 2012

Vart bor du? Kalmar

Vad gör du? Handleder nyanlända på Ölands Folkhögskola, gör hemsida åt Coompanion Kalmar län, skriver ex-jobb, spelar volleyboll, lyssnar på fåglar och tittar på insekter, står upp för asylrätt m.m

Varför valde du att läsa landsbygdsutveckling?

Jag var intresserad av livsmdelsproduktion och läste därför på om de olika agronominriktningarna – informationen om landsbygdsutveckling förstod jag inte så mycket av men tyckte samtidigt att det lät väldigt spännande. Sedan bytte jag inriktning och läste Mark-växt ett år men gick tillbaka till landsbygdsutveckling igen när jag insåg hur mycket man kan göra av den utbildningen. Den öppnar upp massor med dörrar och ger verktyg och kompetens för att göra saker, genomföra och förändra, vad det än må vara.

Vad är ditt mål med ditt engagemang i styrelsen 2017?

Jag vill bidra till en härlig yrkeskårsanda och stor gemenskap bland landsbygdsutvecklare så att det fortsätter att kännas som en mysig bamsekram även efter utbildningen!

Kan du nämna en trevlig landsbygd att rekommendera till andra?

Södra Ölands odlingslandskap – så många sagolika platser med fantastiskt vackra gamla byggnader och ingenstans finns så mycket blommor och fågelsång och sol förstås! Bäst att besöka på våren och sommaren då såklart.

Vad är ditt bästa tips till nya landsygdsutvecklingsstudenter?

Bo i Valsätra eller Gottsunda! Nära till SLU, Gottsunda centrum och fina naturområden. Gottsunda är trevligare än sitt rykte!

Vilken var höjdpunkten under alla år som student?

Kursen Organisering, ledarskap och lärande var fantastisk och jag fick med mig väldigt mycket därifrån! Efter den kursen kände jag för första gången att jag verkligen kunde något och hade något att erbjuda – vi fick verktyg för bland annat mötestekniker och processledning. Learning by doing och dessutom fantastiska studieresor. Könsdiskriminering, Litauens landsbygd och processledning – en väldigt bred och blandad kurs med lite högre krav på oss studenter.

 

 

 

Klas Karin, Sekreterare

IMG_6389

Inskrivningsår: 2013

Vart bor du? Uppsala

Vad gör du? Jag ska i höst påbörja min sista termin på agronom – landsbygdsutvecklingsprogrammet

Varför valde du att läsa landsbygdsutveckling?

Det började med att jag letade efter utbildningar i kulturhistoria – men så hittade jag agronom – landsbygdsutveckling istället! Programmet passade mig perfekt, eftersom jag fick läsa allt jag tyckte var intressant (och dessutom var min stora dröm som barn att bli bonde!). Men anledningen till att jag fortsatte att läsa landsbygdsutveckling var att det gav mig möjligheten att fördjupa mig i de ämnen jag brinner mest för och gav mig en bred insikt i hur svenskt jordbruk fungerar.

Vad är ditt mål med ditt engagemang i styrelsen 2017?

Jag vill skapa en brygga mellan studenter och arbetsliv samt synliggöra landsbygdsutvecklarna som yrkesgrupp. Min förhoppning är att studenter i framtiden ska känna sig tvärsäkra på vad man kan jobba som och att alla relevanta arbetsgivare ska veta vilka vi är.

En trevlig landsbygd att rekommendera till andra?

Nu är jag inte helt objektiv, men fäbodarna runt Mora är fantastiska! Ta med en picknick-korg och njut av utsikten, eller kör en dagsvandring i Vasaloppsleden. Ett annat tips är Sörmlands Pettsson och Findus-landskap som är otroligt vackra oavsett årstid.

Vad är ditt bästa tips till nya landsygdsutvecklingsstudenter?

Passa på att engagera dig i det du tycker är kul, oavsett om det är i kåren eller i röda korset. Ta chansen att nätverka, det blir ovärderligt ju längre in i utbildningen du kommer. När det gäller själva pluggandet: korrläs varandras uppsatser och ge varandra feedback, det är otroligt givande! Ta också chansen att fördjupa dig i det just du tycker är intressant och brinner för. Och viktigast av allt: ge dig själv andrum och stressa inte ihjäl dig!

Vilken var höjdpunkten under alla år som student?

Svår fråga. Men jag tror att det bästa har varit att träffa likasinnade människor man får diskutera viktiga frågor med över en kopp te och en stickning. Eller när vår klass bestämde sig för att ha en kick-off inför kandidatarbetet genom att köra en turridning genom de Uppländska skogarna!

 

 

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s